SEBASTIAN KARLSSON

Jag är född år 1982 och uppvuxen i Tingsryds kommun, Småland. Jag började tidigt med teatern, och uppträdde ofta på roliga timmen i skolan. Under skolgången var jag med i flera uppsättningar och gjorde även egna framföranden vid olika evenemang.

Under några år var jag med i en teatergrupp på Kulturverkstan i Tingsryd, och medverkade där i en rad olika föreställningar och arbetade också mycket med improvisationsteater. År 2006-2007 gick jag teaterlinjen på Blekinge Läns Folkhögskola i Bräkne-Hoby och kom hösten 2007 in på skådespelareutbildningen vid Abilene Christian University i USA. Erfarenheterna från USA, tillsammans med de erfarenheter jag har från Sverige och andra länder, har hjälpt mig vidare på många plan, och ligger till grund för mycket av det jag gör idag.

Under min tid i USA fick jag möjlighet att kombinera kristen tro och teater. En kombination som är ganska ovanlig i skådespelarevärlden, men som varit till stor glädje för mig. Jag fick under min tid utomlands en stark upplevelse av Jesus, och fick uppleva den frihet, glädje, och kärlek som Jesus erbjuder genom tron på Honom. I USA blev orden i Bibelns Hebreerbrevet kapitel 13 och vers 8 "Jesus Kristus är densamme igår och idag och i evighet" levande för mig.

Jag har inom teatern arbetat mycket med komedi, men känner mig dock lika bekväm i seriösa roller och finner att humor och allvar ofta går hand i hand. Jag är verksam som skådespelare, regissör, producent inom teater och film, samt arbetar som manusförfattare och lärare. Jag håller också workshops i teater och film.

Jag driver produktionsbolaget Cornerstone Productions och gör också dramatiserade historiska vandringar under namnet Storytelling International - History Tours Sweden.